The News Quiz

The News Quiz är nyhetsfrågor på engelska. Perfekt för att kombinera samhällskunskap med språkundervisning i engelska och få naturliga samtalsämnen för konversationsövningar. The News Quiz ingår som en av tre delar i vårat engelskapaket Veckans Engelska.

The News Quiz - så fungerar det!

  • The News Quiz ingår i paketet Veckans Engelska och är Veckans Nutidsfrågor på engelska. Till The News Quiz väljer vi ut lämpliga frågor som sedan blir översatta.
  • Vi väljer frågorna lite blandat från de svenska nyhetskryssen för att få en bra blandning och för att de ska fungera bra även för de som kanske redan har stött på frågorna på svenska. Frågor som har med den engelskspråkiga världen att göra prioriteras också i urvalsprocessen.
  • The News Quiz är ett nyhetsquiz (1X2-frågor) som varje vecka består av 10 medelsvåra frågor. Se exempel här!
  • Till frågorna finns även ett kommentarmaterial med länkar till olika hemsidor. Kommentarmaterialet är i första hand för läraren eftersom även facit finns på dessa sidor.
  • Nytt material finns ute senast tisdagar (oftast måndag eftermiddagar) och alla prenumeranter får emejl om det så fort nytt material ligger klart på vår hemsida. I detta emejl finns även aktuella lösenord för att öppna pdf-filen. Emejl skickas till max två adresser per skola.
  • The News Quiz finns även på särskild elevsida. Läraren ger aktuellt lösenord till eleven som sedan kan läsa frågorna på sin dator eller läsplatta. Vill man kan man även fylla i sina svar i ett formulär och mejla till sin lärare.
  • Äldre frågor från tidigare veckor finns sparade i terminsarkivet. Tänk på att äldre frågor behåller sitt lösenord från den vecka de var aktuella. Ska man använda äldre frågor måste man alltså spara lösenordet för den veckan.

Innehåll i The News Quiz

The News Quiz

The News Quiz är inte som vilket nyhets-quiz som helst. Frågorna är utarbetade för att få naturliga samtalsämnen för konversations-övningar på engelska. Att svara rätt är inte alltid det viktigaste.

Kontakt

Om lärare har frågor till oss så mejla eller ring 031-340 99 90.
Telefontid: vardagar 10.00-17.00.
Lunchstängt normalt 12.00 - 13.00.