The News Quiz

The News Quiz är nyhetsfrågor på engelska. Perfekt för att kombinera samhällskunskap med språkundervisning i engelska och få naturliga samtalsämnen för konversationsövningar.

The News Quiz - så fungerar det!

  • The News Quiz är Veckans Nutidsfrågor på engelska. Vi väljer ut lämpliga frågor som sedan blir översatta av John Nixon (lärare, översättare och författare).
  • Vi väljer frågorna lite blandat från de svenska nyhetskryssen för att få en bra blandning och för att de ska fungera bra även för de som kanske redan har stött på frågorna på svenska.
  • The News Quiz är inte ett nyhetsquiz (1X2-frågor) utan två olika. Ett av dem - News Quiz advanced - kommer ut varje vecka medan - News Quiz Basic - kommer ut varannnan vecka. Båda två ingår i prenumerationen. Se exempel här!
  • Till frågorna finns även ett kommentarmaterial med länkar till olika hemsidor. Kommentarmaterialet är i första hand för läraren eftersom även facit finns på dessa sidor.
  • Nytt material finns ute senast onsdag (oftast tidigare) och alla prenumeranter får email om det så fort nytt material ligger klart på vår hemsida. I detta email finns även aktuella lösenord för att öppna pdf-filen. Email skickas till max två adresser per skola.
  • De båda kryssen finns även på särskild elevsida. Läraren ger ett särskilt lösenord till eleven som sedan kan läsa frågorna på sin dator eller läsplatta. Vill man kan man även fylla i sina svar i ett formulär och maila till sin lärare.
  • Äldre frågor från tidigare veckor finns sparade i arkivet. Tänk på att äldre frågor behåller sitt lösenord från den vecka de var aktuella. Ska man använda äldre frågor måste man alltså spara lösenordet för den veckan. Lösenord för förra veckans finns dock alltid i senaste email.

Innehåll i The News Quiz

  • The News Quiz advanced består av 12 frågor som främst är plockade från B- och C-frågorna i det svenska materialet. Utkommer varje vecka.
  • The News Quiz basic består av 10 frågor som främst är plcokade från A-, B- och a-frågorna i det svenska materialet. Utkommer varannan vecka.
  • Allt ingår, hela skolan kan använda det och till ett lågt pris. Läs mer om priset här! Starta en prenumeration här!

The News Quiz

The News Quiz är inte som vilket nyhets-quiz som helst. Frågorna är utarbetade för att få naturliga samtalsämnen för konversations-övningar på engelska. Att svara rätt är inte alltid det viktigaste.

Materialet placeras på vår hemsida senast onsdag, varje vecka, 18 gånger under varje termin. Epost skickas ut till alla prenumranter så fort nytt material finns upplagt.

Kontakt

Om lärare har frågor till oss så maila eller ring 031-340 99 90.
Telefontid: vardagar 10.00-17.00.
Lunchstängt normalt 12.00 - 13.00.