Pick and Choose

Pick and Choose ingår som en av tre delar i vårat engelskapaket Veckans Engelska. Pick and Choose är den del av Veckans Engelska som i första hand riktar sig till yngre elever.

Pick and Choose - så fungerar det! 

  • Pick and Choose som ingår i paketet Veckans Engelska består av tre övningar i engelska varje vecka. Utkommer 20 gånger under höstterminer och 18 gånger under vårterminer. Varje övning är i grunden ett kopieringsunderlag i A4-storlek. Man kan givetvis läsa bladet på dator och läsplatta men i de fall man ska skriva, rita eller liknande så fungerar det endast med papper.
  • Skolor som har licens får använda det fritt till alla sina elever på skolan.
  • När nytt material finns att hämta på vår hemsida skickas ett mejl ut till två mottagare på skolan. Detta sker vanligtvis på måndagar.
  • Materialet är i form av en pdf-fil som öppnas med ett lösenord. Varje övning finns också (utan facit) på en elevsida. Elevens pdf-filer på öppnas med ett speciellt lösenord som finns i lärarmaterialet och i mejlutskicket.

Innehåll i Pick and Choose

  • Pick and Choose är fyra övningar varje vecka, 2 st A-uppgifter och 2 st B-uppgifter. A-uppgifterna är med enklare engelska och innehållet är oftast anpassat till yngre elever och nybörjarengelska. B-Uppgifterna är lite mer avancerade. Se exempel här! 
  • Det är vanligt att ämnet i uppgifterna anknyter till äldre nyhetshändelser och det gäller framförallt uppgifter som är av läsförståelsekaraktär. Många av uppgifterna är dock av den karaktären att de kan användas när som helst under året och sparas.
  • Eftersom det blivit väldigt många bra uppgifter sedan starten 2004 har vi samlat några av de bästa i ett Ämnesarkiv. Alla prenumeranter av P&C kan få tillgång till desssa uppgifter (över 600 st) mot ett tillägg på 150 kr/termin. I Ämnesarkivet är övningarna uppdelade i A-uppgifter och B-uppgifter. A-uppgifterna är mest lämpade för nybörjare medan B-uppgifterna är mer avancerade. Mycket prisvärt!

Pick and Choose

Pick and Choose är väldigt uppskattade övningsuppgifter i engelska. Den del i Veckans Engelska som är mest lämpad för de yngsta eleverna.

Kontakt

Om lärare har frågor så mejla eller ring 031-340 99 90 
Telefontid: vardagar 10.00 - 17.00 Lunchstängt normalt 12.00 -13.00