Pick & Choose

Pick & Choose - Fyra nya övningar i engelska varje vecka. Många av dem anknyter till ämnen som är dagsaktuella.

Pick & Choose - så fungerar det! 

  • Pick & Choose består av fyra nya övningar i engelska varje vecka. Utkommer 18 gånger per termin. Varje övning är i grunden ett kopieringsunderlag i A4-storlek. Man kan givetvis läsa bladet på dator och läsplatta men i de fall man ska skriva, rita eller liknande så fungerar det endast med papper.
  • Skolor som har licens får använda det fritt till alla sina elever på skolan.
  • När nytt material finns att hämta på vår hemsida skickas ett mail ut till två mottagare på skolan. Detta sker innan ny vecka startar (oftast redan fredag eftermiddag veckan innan).
  • Materialet är i form av en pdf-fil som öppnas med ett lösenord. Lösenordet är samma varje vecka under terminen. Varje övning finns också (utan facit) på en elevsida. Elevens pdf-filer på öppnas med ett speciellt lösenord som finns i lärarmaterialet.

Innehåll i Pick & Choose

  • Pick & Choose är fyra övningar varje vecka. Två A-uppgifter och två B-uppgifter. De två A-uppgifterna är med enklare engelska och innehållet är i övrigt oftast anpassat till yngre elever och nybörjarengelska. De två B-uppgifterna är för de som läst engelska lite längre tid och innehållet är också för de som är lite äldre. Se exempel här!
  • Det är vanligt att ämnet i uppgifterna anknyter till aktuella nyhetshändelser och det gäller framförallt uppgifter som är av läsförståelsekaraktär. Många av uppgifterna är dock av den karaktären att de kan användas när som helst under året och sparas.
  • Förutom dessa fyra nya uppgifter varje vecka finns även en Fördjupningssida med intressanta länkar samt kanske också någon mer arbetsuppgift. 
  • Eftersom det blivit väldigt många bra uppgifter sedan starten 2004 har vi samlat de bästa av dem i ett Ämnesarkiv. Alla prenumeranter av P&C kan få tillgång till desssa uppgifter (över 600 st) mot ett tillägg på 125 kr/termin. Mycket prisvärt!

Pick & Choose

Pick & Choose är ett fyra nya övningar  i engelska varje vecka som går att kopiera och användas direkt. Många av övningarna anknyter till dagsaktuella teman. Andra är mer tidslösa och kan användas när som helst. P&C startade 2004 och därför finns över 600 övningar nu i ämnesarkivet. 

Kontakt

Om lärare har frågor så maila eller ring 031-340 99 90 
Telefontid: vardagar 10.00 - 17.00 Lunchstängt normalt 12.00 -13.00