Veckans Engelska

Veckans Engelska är ett läromedelspaket som består av två delar:
The News Quiz som är nyhetsfrågor på engelska och Pick and Choose som är övningsuppgifter.

Veckans Engelska - så fungerar det!

Veckans Engelska är i grunden ett kopieringsunderlag men det går lika bra att använda det på läsplattor och datorer. Skolor som har licens får fritt använda det med sina elever på den prenumerande skolan. Det låga priset gäller oavsett storlek på skola. Två läromedel ingår i paketet. Dessa är:
  • The News Quiz
  • Pick and Choose ​​​​​​​

Allmän info
Läromedlen har även varsin elevsida. Filerna på elevsidan innehåller inget facit, det finns endast i lärarfilen. Läraren ger aktuellt elevlösenord till eleven som sedan kan läsa materialet på sin dator eller läsplatta. Vill man kan man även fylla i sina svar i ett formulär och mejla till sin lärare.

Äldre material från tidigare veckor finns sparade i terminsarkivet. Tänk på att äldre material behåller sitt lösenord från den vecka det var aktuellt. Ska man använda äldre material måste man alltså spara lösenordet för den veckan.
​​​​​​​
Vi har plats för två mejlmottagare per prenumeration. Tanken med att ha två mottagare är att en av dem är huvudansvarig för att hålla koll på prenumerationen och för att vidarebefordra mejlutskicken internt på skolan. Mottagare nummer två är tänkt att fungerar lite som backup för skolan om den huvudansvarige skulle ha missat att vidarebefordra mejlutskicken på skolan eller råkar vara otillgänglig när skolans övriga lärare funderar över lösenord etc. I mejlutskicken står alltid förra veckans, aktuell vecka samt nästa veckas lösenord med. Ser man bara till att vidarebefordra utskicken någon gång under veckan så det är inte en särskilt betungande uppgift att stå som mejlmottagare. 

Läs mer om innehåll i Veckans Engelska

Kontakt

Om lärare har frågor till oss så mejla eller ring 031-340 99 90.
Telefontid: vardagar 10.00-17.00.
Lunchstängt normalt 12.00 - 13.00.